3- of 4-daagse motorreis Eifel


eifel 300x300
    
Inclusief
vinkje Ontbijtbuffet
vinkje Gratis overdekte en afgesloten parkeerplaats voor de motor
vinkje Gratis WiFi
vinkje Toeristenbelasting
nuboeken

  • Ligging & Streek
  • Reis & Verblijf
  • Foto's
  • Weer & Klimaat
  • Prijzen & Info

De Eifel is een prachtig gebied in Duitsland, dicht bij de Nederlandse grens. Gelegen ten westen van het Rijnlandschap en ten oosten van het Belgische Ardennenlandschap vind je hier de prachtigste wegen om lekker te kunnen sturen. Niet voor niets wordt de Eifel ook vaak een speelparadijs voor de motorrijder genoemd!

Het heuvelachtige en glooiende landschap biedt schitterende vergezichten, afgewisseld met een aantal heuse hairpins. Rij door de mooiste dorpjes en steden met echte vakwerkhuizen en kerken, om enkele momenten later weer een langgerekt dal in te rijden. Rij langs oude ruïnes en stadsvestingen en ontdek hoe dicht bij Nederland de wereld er al zó anders uit kan zien.

De Eifel dankt zijn heuvelachtige landschap aan de vulkanische activiteit die hier in de vroege jaren heeft plaatsgevonden. Veel vulkaankraters zijn gevuld met grond- en regenwater, waardoor er veel kleine meertjes zijn ontstaan, ook wel genoemd. Ook zal je tal van deze kratermeren tegenkomen op de routes rondom de Eifel.

Karakteristieke plaatsen als Gerolstein, Monschau en Bitburg typeren de cultuur en het vakmanschap in dit gebied en laten de vele invloeden uit de Romeinse tijd duidelijk zien. In onze routes doen we natuurlijk ook deze plaatsen aan. De routes bieden genoeg mogelijkheden om in één van deze interessante steden een kijkje te nemen.

Parel voor de motor- en autosportliefhebber is natuurlijk de Nürburgring, met haar beruchte Nordschleife. Hier kan tegen betaling een ronde op de 20km lange groene hel gemaakt worden, en op enkele dagen per jaar is zelfs het GP-circuit geopend voor de welbekende toeristenritten.

Deze reis is bij uitstek geschikt voor motorrijders die van het echte bochtenwerk houden.

Van dag tot dag

Dag 1 - De heenreis (ca. 224km)
Deze reis begint bij het Duitse Kerpen, bij de afslag van Kreuz Kerpen. Dit punt is goed bereikbaar en dicht bij de Nederlandse grens.

Vanuit Kerpen gaat het richting Nationalpark Eifel waar de eerste serieuze bochten zich al aandienen. Je rijdt rondom de Ruhrtalsperre om vervolgens via Simmerath nog wat meer bochten te verslinden.

De route gaat verder via Schleiden en zakt steeds verder af in zuid-oostelijke richting naar het Pension waar je deze reis verblijft.

Het laatste deel van de route gaat 'midden' door de Nordschleife en ook daar ontbreekt natuurlijk het nodige bochtenwerk niet.

Na een dikke 220 km kom je bij het Pension aan waar de Nederlandse eigenaren je van harte welkom zullen heten.

Dag 2 - Zuidelijke Eifel (ca. 297 km)
De eerste dag ter plaatse staat helemaal in het teken van sturen, véél sturen.
Eerst rijd je in zuidelijke richting naar de Moezel, waar je door het motoroord Cochem rijdt. Als de banden eenmaal goed warm zijn begint het echt werk.

Je kruist de Moezel en slingert van hairpin naar hairpin richting Bad Bertrich.
Van Bad Bertrich gaat het via Wittlich naar Daun, waarbij je onderweg een aantal kratermeren tegenkomt uit de oude Vulkaneifel.

De reis gaat verder naar Gerolstein waarna je richting de Nürburgring rijdt. Hier heb je de mogelijkheid een rondje op de Nordschleife te maken als deze geopend is.
Na deze uitdagende rit zit dag 2 er op en word je weer hartelijk ontvangen bij het pension.

Dag 3 - Noordelijke Eifel (ca. 288 km, alleen van toepassing bij 4-daagse reis)
De route van deze dag is een complete ronde rondom het pension en raakt alle uiteinden van het gebied de Eifel.
Je rijd dwars 'door' de Nordschleife en komt door Adenau, een bekend punt in het 22,8 km lange circuit.

Nog een stuk zuidelijker en na een aantal serieuze bochten buig je bij Mahlberg af naar het oosten richting de Altenahr, waar je een stuk met de rivier de Ahr meerijdt.
Je komt nog dicht bij de Rijn in de buurt voordat het weer binnendoor richting het zuid-westen slingert.

Vanuit Ulmen gaat de route met een mooie lus weer richting het pension, waar je kunt uitrusten van een dag inspanning op twee wielen.

Dag 4 - De terugreis (ca. 258 km)
Deze laatstse dag richting Nederland heeft nog erg veel stuurwerk, om tot de laatste minuut te kunnen genieten van de reis.

Vanaf het Pension gaat het via vele grote slingers richting Bad Münstereifel. Vanaf Bad Münstereifel via een aantal mooie binnenwegen nog even door het Nationalpark Eifel, waarna je de Eifel definitief achter je laat.

Het laatste stuk gaat binnendoor naar de Nederlandse grens, waar de reis eindigt in Vlodrop. Hier heb je de gelegenheid een pauze te nemen voordat je het laatste deel op eigen gelegenheid richting huis rijdt.

Totale afstand 3-daagse reis ca. 779 km
Totale afstand 4-daagse reis ca. 1067 km

Het verblijf

Tijdens de reis naar de Eifel verblijf je in een prachtig gelegen pension op steenworp afstand van de Nürburgring en de Nordschleife. Het pension heeft eenvoudige en schone kamers en er is WiFi beschikbaar in het pension. Er is een televisie aanwezig in een gezamelijke ruimte.

Er is een grote tuin aanwezig waar het met mooi weer goed vertoeven is.
Bij deze reis is het niet mogelijk een halfpension te boeken. Er zijn diverse goede eetgelegenheden in de buurt en de Nederlandse eigenaar brengt je er met alle plezier naartoe.Hieronder krijg je een indruk van de omgeving en het verblijf waar je tijdens de reis naar de Eifel zult verblijven.


Het gematigde zeeklimaat (vergelijkbaar met dat in Nederland) kan zo zijn nadelen hebben, maar brengt over het algemeen erg veel mooie dagen in het motorseizoen.

In de zomermaanden is er gemiddeld genoeg zon om lekker te rijden, zonder dat de temperatuur extreme vormen aanneemt.

Temperaturen in de Eifel (gemiddelde temperatuur per dag)
klimaateifel

Zonuren in de Eifel (gemiddeld aantal zonuren per dag)
zonureneifel

Prijzen 2017

3-daagse reis (Logies incl. ontbijt)   € 99,- p.p. boeknu
4-daagse reis (Logies incl. ontbijt)   € 139,- p.p. boeknu
       
Toeslagen en opties      
Halfpension           n.v.t.  
Toeslag 1-persoons kamer   € 8,50,- p.n.
 
Extra nacht   € 39,- p.p.
 
Nordschleife ticket (1 ronde)   € 27,- p.p.  
Nordschleife 4 ronden ticket   € 100,- p.p.  
Copyright © 2018 Enjoy! Motorreizen. Alle rechten voorbehouden. - Website by Roderic