3- of 4-daagse motorreis Sauerland


sauerland 300x300
    
Inclusief
vinkje Heerlijk uitgebreid Duits ontbijt
vinkje Gratis overdekte en afgesloten parkeerplaats voor de motor
vinkje Gratis WiFi
vinkje Toeristenbelasting
nuboeken

  • Ligging & Streek
  • Reis & Verblijf
  • Foto's
  • Weer & Klimaat
  • Prijzen & Info


Hoewel het Sauerland bekend staat om zijn drukbezochte skigebieden tijdens de wintermaanden en als wandelgebied het hele jaar door, kun je hier als motorrijder ook veel voldoening vinden. Zo zal je hier verrassende landschappen tegenkomen met in de dorpen de mooiste karakteristieke vakwerkhuizen. Sauerland is Duitsland op z'n best!

Het Sauerland is een bergachtig gebied met een aantal interessante stadjes. Ook staat het Sauerland bekend om zijn stuwmeren, waarvan de Möhnesee misschien wel de bekendste is. Tijdens het rijden van de routes zal je dus ook meerdere malen een stuwmeer tegenkomen, welke stuk voor stuk de moeite waard zijn om even bij te pauzeren.

Zo toeristisch als de plaatsen Winterberg en Willingen zijn, zo rustig is het in de rest van het Sauerland. Zoals in zoveel Duitse buitengebieden tref je hier weinig verkeer aan op de weg, wat als motorrijder natuurlijk prettig sturen is. Een heerlijke combinatie van natuur en mooi asfalt vind je in onze Sauerland reis.

De reis


Dag 1 - De heenreis (ca. 254 km)
De eerste dag staat in het teken van de heenreis.
Binnendoor gaat de route de Duitse grens over, waar je boven het Ruhrgebied langs rijdt.

Snellere stukken worden afgewisseld met binnendoorwegen. Hoe dichter je bij de bestemming komt, hoe leuker het eigenlijk wordt.

Het laatste stuk gaat vanaf de stad Soest richting het hotel, waar je de echte sfeer van het Sauerland goed kunt proeven.
In het hotel wordt je erg gastvrij ontvangen en naar je kamer begeleid, waarna je kunt aanschuiven voor het diner.

Dag 2 - Zuidelijk Sauerland (ca. 272 km.)
Na het ontbijt rijd je door Langscheid en kijk je uit over de Sorpesee. Je rijdt in de richting van Plettenberg, waar je langs de Sauerländer Kleinbahn rijdt waar 's zomers nog regelmatig historische treinen hun ronde maken.

Je rijdt verder naar Attendorn dat bekend staat om de Attahöhle, één van de fraaiste en langste druipsteengrotten van Duitsland.
Als je verder rijdt zie je direct de Biggesee voor je liggen. Hier rijd je eerst langs en vervolgens steek je over om door te rijden naar Ginsburg, waar een oude ruïne van Willem van Oranje langs deze prachtige weg ligt.

Je rijdt vervolgens dwars door het Rothaargebergte via Schmallenberg door het plaatsje Oberkirchen, waar je de mooiste vakwerkhuizen van het Sauerland tegenkomt.

De route eindigt met een prachtig stuk natuurpark Homert, waar je via Arnsberg weer naar het hotel rijdt. Vooral het laatste deel tussen Herdringen en Hövel bevat nog een aantal heerlijke bochten om de dag mee af te sluiten.

Dag 3 - Oostelijk Sauerland (alleen bij 4-daagse reis, ca. 246 km)
De dag begint natuurlijk met een goed ontbijt, waarna je eerst door het Arnsberger Wald rijdt, waar je zomaar een edelhert tegen kan komen. Direct na het Arnsberger Wald rijd je langs de Möhnesee, dat bekend staat om de Möhnedamm.
Voor de bierliefhebbers gaat de route door Warstein, waar je nog voordat je het dorp inrijdt aan de rechterkant de Warsteiner brouwerij kunt zien.

Een paar mooie slingers brengen je naar Brilon, dat bekend staat om zijn mooie marktplein met vakwerkhuizen en de Propsteikirche.

Wanneer je langs de Diemelsee gereden bent rijd langs de rand van Korbach, dat in de middeleeuwen rijk geworden is van de goud- en ijzerhandel. Ook hier tref je tal van schitterende vakwerkhuizen aan.

Vervolgens gaat het via de Brucherhauser Steine weer richting het hotel. Je rijdt via mooie wegen nog over de Hennesee en komt deze dag vanaf de andere kant van de Sorpesee aanrijden, wat weer een heel ander beeld van het meer geeft.

Dag 4 - De terugreis (ca. 250 km)
Vanaf het hotel gaat de terugreis eerst richting het Noord-Westen om vervolgens via de bovenkant van het Ruhrgebied weer richting de Nederlandse grens te rijden.

Via Haltern am See gaat het door diverse bossen en over diverse heuvels naar de grens bij Winterswijk.
Ook de route van deze laatste dag is erg de moeite waard!

Via een fraai stukje Achterhoek kom je aan waar de reis ook begon, Café de Tol in Zelhem.

Bij Café de Tol hebben ze een uitgebreide lunch en diner kaart om de reis lekker af te sluiten voordat je het laatste stuk naar huis rijdt.


Logo De Tol 
Totale afstand 3-daagse reis ca. 776 km
Totale afstand 4-daagse reis ca. 1022 km

Het verblijf

Voor deze reis hebben we een prachtig hotel gevonden in het net zo mooie dorpje Langscheid. Dit 3-sterren hotel heeft modern ingerichte kamers en is centraal in het dorp gelegen.
De Sorpesee is op loopafstand te bereiken, waar ook een kleine, gezellige boulevard aanwezig is.

Het hotel biedt een Thaise keuken maar serveert ook andere internationale gerechten.
De hoteleigenaren zijn Nederlands en vertellen je graag meer over het Sauerland en natuurlijk het sfeervolle meer de Sorpesee.

Inclusief
vinkje Heerlijk uitgebreid Duits ontbijt
vinkje Gratis overdekte en afgesloten parkeerplaats voor de motor
vinkje Gratis WiFi
vinkje Toeristenbelasting


Hieronder krijg je een indruk van de omgeving en het verblijf waar je tijdens de reis naar het Sauerland zult verblijven.


Het zeer gevarieerde landschap van het Sauerland biedt een gematigd zeeklimaat, waardoor het de temperaturen aangenaam zijn, maar over het algemeen niet extreem hoog zullen zijn.

Hoewel het Sauerland in de lente even op gang moet komen qua temperaturen, is het er in het motorseizoen heerlijk motorrijden.

Temperaturen in het Sauerland (gemiddelde temperatuur per dag)
klimaatsauerland

Zonuren in het Sauerland (gemiddeld aantal zonuren per dag)
zonurensauerland

Prijzen 2017

3-daagse reis (Logies incl. ontbijt)   € 129,- p.p. boeknu
4-daagse reis (Logies incl. ontbijt)   € 179,- p.p. boeknu
       
Toeslagen      
Halfpension           € 25,- p.p.p.n.  
Toeslag 1-persoons kamer   € 22,- p.n.
 
Extra nacht   € 43,- p.p.
 
Copyright © 2018 Enjoy! Motorreizen. Alle rechten voorbehouden. - Website by Roderic