3- of 4-daagse motorreis Kent en Sussex

kentsussexcoast

v.a. € 299,- p.p.

vinkje Overtoch Calais - Dover v.v.
vinkje    2- of 3 overnachtingen in heerlijk Engels hotel  
vinkje Uitstekend Engels ontbijt
vinkje Routes op GPS
vinkje Gratis WiFi
vinkje Toeristenbelasting
boeknu 
  • Ligging & Streek
  • Reis & Verblijf
  • Foto's
  • Weer & Klimaat
  • Prijzen & Info
De 'counties' Kent en Sussex liggen ten zuiden van de Engelse hoofdstad Londen en worden gevormd door het heuvelachtige landschap, de krijtsteen kustlijn en de typische Engelse cultuur.

Kent
Kent ligt ten oosten van Sussex en daar ligt ook de haven van Dover, waar je aankomt na de overtocht vanuit Frankrijk.
Het wordt ook wel de tuin van Engeland genoemd, onder andere door de vele kastelen, karakteristieke dorpjes en natuurlijk de talloze prachtige aangelegde tuinen.

Het wegennet is hier erg goed en het 'graafschap' heeft een perfecte mix van oude, culturele eigenschappen met moderne, hippe invloeden.

Sussex
Het graafschap Sussex is eigenlijk opgedeeld in East-Sussex en West-Sussex. Het westelijke deel grenst aan Hampshire en het oostelijke deel grenst aan Kent.

Sussex heeft een rijke oude- en moderne geschiedenis. De vele eeuwenoude kastelen vertellen ieders een eigen verhaal, zoals de abdij van Battle over de Battle of Hastings.

Het landschap is op veel plaatsen net iets ruiger dan in Kent, en dat maakt het voor de motorrijder alleen maar interessanter.


Dag 1 – Aanrijroute en heenreis (ca. 270 km)
De eerste dag van deze reis begint met een aanlooproute van zo’n 150 kilometer tot aan de boot die vertrekt vanuit Calais. De route start op een vanuit alle richtingen goed te bereiken punt, net iets onder Gent.

Via enkele binnendoor wegen passeer je de Franse grens en kom je al in de buurt van de ferry. Vanuit het niets rijdt je ineens Calais binnen waar de boot op je staat te wachten.

Na de overtoch van ca. 1,5 uur bereik je Dover. Je ziet de witte krijtrotsen voor je en na het aanmeren gaat de route via een aantal erg mooie kleine en typisch Engelse landweggetjes richting het hotel in Buxted. Het tweede deel van de route is zo’n 110 kilometer.

Dag 2 – East-Sussex & Kent (ca. 275 km)
Op deze eerste volledige dag in Zuid-Engeland ontdek je wat de ‘Garden of England’ je allemaal te bieden heeft. Schilderachtige landschappen, eeuwenoude kastelen en de Engelse gastvrijheid, je maakt het allemaal deze dag.

Je daalt eerst richting de kust bij Brighton af, en rijdt door het South Downs National Park richting Eastbourne, waar je over Beachy Head rijdt en een van de mooiste uitzichten van de Engelse zuidkust  over de krijtrotsen hebt.

Je volgt de kust en komt langs het fraaie kasteel van Pevensey om vervolgens bij Rye weer de binnenlanden van Kent in te duiken.

Net voor aankomst bij het hotel, kom je langs Hever Castle. Dit kasteel en de tuinen eromheen staan bekend als een van de mooiste van Engeland. Zeker de moeite waard om te bezoeken en even van de motor af te stappen.

De afwisseling tussen de Engelse landweggetjes en de wat vlottere semi-hoofdwegen maakt deze route geweldig voor elke motorrijder.

Dag 3 – West-Sussex & East-Sussex (ca. 290 km)
De route van deze dag brengt je eerst naar West-Sussex, via een afwisseling van kleine binnendoor wegen en de wat snellere wegen.

Via een stuk heidegebied rijdt je het westelijk deel van het South Downs National Park weer in en kom je door veel typisch Engelse dorpjes.
Je blijft net wat boven de zuidkust rijden en ziet hier een aantal erg mooie kastelen, waaronder het Arundel Castle en Lewes Castle.

Dag 4 – Terugreis (ca. 270 km incl. binnendoor route na aankomst Calais)
Helaas is het deze dag al weer tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat je nog met een mooie route van zo’n 120 kilomter richting Dover rijdt, waar je weer op de boot stapt.

Je verlaat East-Sussex en komt Kent weer binnenrijden ter hoogte van het Bewl Bridge Reservoir. Hierna volgen de laatste stukken Engeland en brengt de boot je weer naar Calais.

Vanaf Calais hebben we nog een route van zo’n 150 kilometer richting Nederland gemaakt, welke op hetzelfde punt stopt als waar de reis begonnen is.

Totale afstand 4-daagse reis ca. 815 km
Totale afstand 5-daagse reis ca. 1105 km

Het verblijf
Het gezellige hotel in Buxted waar je tijdens deze reis verblijft is pas verbouwd en heeft mooie, modern ingerichte kamers. De kamer is voorzien van een luxe badkamer met toilet, flatscreen tv, I-phone docking station en radio en waterkoker om zelf koffie of thee te maken.
Uiteraard ontbreekt een goed bed ook niet.

Je merkt dat de Engelsen erg vriendelijk en behulpzaam zijn en dat men er alles aan doet het verblijf naar je zin te maken.

TIP: Boek een extra dag bij en ga er op uit naar de hoofdstad Londen of om het beroemde Isle of Wight te bezoeken.


Hieronder krijg je een indruk van de omgeving en het verblijf waar je tijdens de reis naar Kent en Sussex zult verblijven.

Engeland staat misschien bekend om het feit dat het er het hele jaar zou regenen, maar niets is minder waar! Kijk je naar de statistieken, dan valt de neerslag in Engeland zelfs reuze mee. Althans, in Kent & Sussex, waar deze reis naartoe gaat.

Temperaturen in Kent en Sussex (gemiddelde temperatuur per dag)
klimaatkent

Zonuren in Kent en Sussex 
(gemiddeld aantal zonuren per dag)
zonurenkent

Neerslag in Kent en Sussex 
(totaal aantal millimeters per maand)
neerslagkent

Prijzen 2016 (incl. overtocht Calais - Dover v.v.)

3-daagse reis (Logies incl. ontbijt)   € 299,- p.p.* boeknu
4-daagse reis (Logies incl. ontbijt)   € 389,- p.p.* boeknu
* Wanneer je binnen 4 weken voor vertrek boekt kan er een
toeslag gelden i.v.m. een duurdere overtocht
       
Toeslagen en opties      
Halfpension           € 25,- p.n.  
Toeslag 1-persoons kamer   Niet mogelijk
 
Extra nacht   € 65,- p.p.
 
Motor met zijspan overtocht toeslag   €50,- per voertuig 
Copyright © 2018 Enjoy! Motorreizen. Alle rechten voorbehouden. - Website by Roderic